U Puli održana završna predizborna tribina Fair play liste 9

U pulskom Circolu, u srijedu je održana završna predizborna tribina Fair play liste 9 s koje su kandidati s liste još jednom pozvali građane na nedjeljne izbore za novi saziv Europskog parlamenta.

Župan Međimurske županije i predsjednik Nezavisne platforme Sjever Matija Posavec, kandidat broj 2 Fair play liste 9 , u Puli je istaknuo kako svi hrvatski birači u nedjelju imaju izbor

„Zalaganje za pristojnu, otvorenu, kulturnu Hrvatsku i takvu politiku u Europskom parlamentu jest ono što nas ujedinjava. U svim našim različitostima. Naši građani imaju izbor. Odlučiti se 9. lipnja, za takvu Hrvatsku, za naše civilizacijske i razvojne dosege koje smo u svojim krajevima dostigli. Želim da svi naši gradovi i općine u Hrvatskoj funkcioniraju kao Istra i sjever Hrvatske,“ naglasio je Posavec.

„Kada ovu zemlju budu vodili Međimurci i Istrijani, tada će to biti država uređena po našim mjerilima, što znači po mjeri čovjeka. Nadam se da će se to jednom dogoditi, a dok čekamo priliku da nacionalna politika dođe u naše ruke, bavit ćemo se europskom, kako bismo s pozicije EU parlamenta osigurali Hrvatskoj što je moguće bolje uvjete. Ljude za taj politički angažman imamo, istaknute na listi broj 9 koju predvodi Valter Flego,“ poručio je župan Međimurske županije i predsjednik Nezavisne platforme Sjevera Matija Posavec.

Župan Međimurske županije i predsjednik Nezavisne platforme Sjevera Matija Posavec, rekao je kako su na europskoj sceni i Istra i Međimurje već prepoznate. Istra će iduće godine ponijeti titulu Europske regije sporta, titulu koju je Međimurska županija nosila prva u Hrvatskoj 2022. godine. Želimo vam da Istru certificirate Green Destination oznakom, koju Međimurje nosi kao četvrta regija u svijetu, zato što ljudi ovog područja uistinu žive cjelogodišnji, održivi turizam, ulažu u očuvanje okoliša, te dostojnu prezentaciju svojih prirodnih ljepota, svoje povijesti i kulture. Zasluge za te vrijednosti su na svakom čovjeku Istre ili Međimurja, od načina na koji predstavljaju svoj kraj gostu, do svake lijepe okućnice i uređenog balkona.“

„Nadam se da ovo neće biti samo izbori za EU parlament, već nova prilika za daljnje i još snažnije povezivanje Međimurja i Istre. Nudimo pristojnu, stabilnu političku opciju centra, lišenu ekstremizma, floskula i ispraznih riječi. Neka postignuća Međimurja i Istre, dvaju najrazvijenijih regija u našoj zemlji, budu primjer Hrvatskoj, ali i Europskoj uniji, u čijem ćemo srcu – uz vašu podršku – pokazati koliko vrijedimo,“ poručio je Matija Posavec.

Nezavisna platforma Sjever na Fair play listi ima dva svoja kandidata, uz župana Međimurske županije i predsjednika Nezavisne platforme Sjever Matije Posavca, koji se nalazi na rednom brojem 2 Fair play liste, na rednom broju 9 nalazi se Anita Perešin.

Nositelj liste broj 9, Valter Flego je iz Pule poručio da ova politička grupacija namjerava biti brana širenju netolerancije i pokušajima iskrivljavanja povijesti.

Na tribini su sudjelovali još Ana Trošelj, Spomenka Đurić, Milorad Pupovac, Tatjana Vukobratović Spasojević, Anita Perešin.